Salată de cartofi și ceapă

salata jpg

Cartoful se află în topul celor mai cultivate alimente de pe planetă, după orez, grâu şi porumb. Un cartof de mărime medie conține 163 de calorii, 0,2 grame de grăsimi si 0 grame de colesterol.

Ingrediente pentru salata de cartofi și ceapă

1 kg de cartofi

3 cepe

oțet de mere (sau oțet de vin)

ulei

sare

piper negru

de asemenea dacă doriți puteți adaugă 4 ouă fierte tăiate cubulețe, 4 castraveți de la saramură tăiați rondele subțiri și 3 gogoșari murați tăiați fideluta

Mod de preparare

Fierbeți cartofi într-un vas mare, adăugați apă cât să acopere cartofii. Verificați cartofii dacă sunt gata cu o furculiță după aproximativ 40 de minute. Cel mai bine este să se fiarbă cartofii necurățați, deși de multe ori se curăță mai întâi de coajă și apoi se fierb- pentru a se economisi timp.

Cartofii fierți se taie rondele. Adăugați ceapa tocată anterior și oțet din bleșug. Adăugați-l primul, deoarece se va absorbi ușor în cartofi atunci când nu a fost încă adăugat uleiul. Apoi adăugați ulei, sare și piper după gust.

Marjan Mihajlov,
Asociația Macedonenilor din România