Salată de conopidă cu bacon FOTO

salata de conopida cu bacon jpeg

Îţi prezentăm o reţetă simplă de salată, pe bază de conopidă. Ideală pentru mesele în familie, această salată de conopidă cu bacon poate fi făcută cu o seară înainte de a fi servită, dar o puteţi mânca şi în aceeaşi zi în care ai făcut-o.

Salată de conopidă cu bacon – Ingrediente (6-8 porţii)

1/2 ceapă 1/2 salată 1/2 căpăţână de conopidă 230 g bacon 170 g caşcaval ras 2 linguri zahăr

Pentru dressing

230 g maioneză

50 g zahăr

4 linguri oţet din vin

Salată de conopidă cu bacon – Mod de preparare

Prăjeşti baconul şi îl pui pe un prosop de hârtie pentru a scurge grăsimea în exces. Laşi să se răcească bine.

image

Toci ceapa şi o pui într-un castron, tai conopida în bucheţele mici şi o adaugi peste ceapă.

image image

Rupi frunzele de salată şi le pui peste conopidă, adaugi baconul şi caşcavalul ras.

image image

Pentru prepararea dressingului, combini maioneza cu zahărul şi oţetul. Torni uşor sosul obţinut peste caşcaval şi presari 2 linguri de zahăr.

image

(Dacă faci salata cu o seară înainte, o laşi aşa, fără să o amesteci. Dacă, însă, o mănânci imediat, trebuie doar să o amesteci şi să o serveşti ca atare).

image

acest dressing tinde să se lase pe fundul bolului, aşa că amestecă foarte bine salata de conopidă cu bacon înainte să o serveşti.

Sursa: valentinascorner.com