Salată de hering. Reţetă clasică germană

Salata de hering  Reteta clasica germana jpeg

Această salată de hering este preparată după o reţetă germană clasică. Încearc-o şi tu şi vei descoperi cât de mult vei adora combinaţia de măr, smântână şi hrean.

Ingrediente (4 porţii)

300 g fileuri de hering 200 g smântână maturată 100 ml smântână 2 linguriţe hrean 1 linguriţă muştar 1 ceapă 2 murături 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel 1 măr 1 lămâie

Mod de preparare

Într-un bol mic, amesteci smântâna maturată sau "crème fraîche" (e o smântână care are un gust uşor acidulat, acru) cu smântâna simplă, hreanul şi muştarul şi obţii un dressing pentru salată.

Toci ceapa, tai murăturile (poate fi un castravete) în felii subţiri, apoi toci pătrunjelul şi mărarul. Scoţi cotorul mărului, tai fructul în felii subţiri şi fileurile de hering în bucăţi mici. Într-un bol mare, combini ceapa, castravetele murat, pătrunjelul, mărarul, mărul, heringul şi sosul pentru salată.

Storci zeama de lămâie în castron şi amesteci pentru ca toate ingredientele să se combine cu dressingul. Serveşti salata de hering ca atare, simplă, sau cu o felie groasă de pâine de secară.

Sursa: kitchenstories.io.