Salată de paste cu broccoli
O cină uşoară sau un aperitiv perfect poate fi chiar această salată!
Ingrediente
1 căpățână mică de broccoli
500 g paste fusilli
300 g mazăre congelată
parmezan vegetal ras, pentru servit
Pentru sosul pesto:
4 linguri fulgi drojdie inactivă
2 legături leurdă
100 g rucola
60 ml ulei de măsline
70 g semințe de pin
3 căței de usturoi
2-3 linguri zeamă de lămâie
sare, după gust
Mod de preparare
Speli bine broccoliul, îl rupi buchețele și îl fierbi câteva minute împreună cu mazărea, în apă cu sare. Le scoți cu o paletă și le pui într-un bol cu apă și gheață pentru câteva secunde, apoi le lași la scurs. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, în apa în care ai fiert legumele.
Pentru sosul pesto, pui toate ingredientele într-un robot de bucătărie, mai puțin uleiul și mixezi aproximativ 30 de secunde, apoi torni, în fir subțire, uleiul, și continui să mixezi până se omogenizează sosul.
Amesteci pastele cu broccoliul, cu mazărea, adaugi sos pesto, presari cașcaval vegetal ras și servești.
Dacă îți mai rămâne sos, îl pui într-un borcan, îl închizi ermetic și îl ții la frigider.