Salată de paste cu broccoli

salata de paste cu broccoli jpg

O cină uşoară sau un aperitiv perfect poate fi chiar această salată!

Ingrediente

1 căpățână mică de broccoli

500 g paste fusilli

300 g mazăre congelată

parmezan vegetal ras, pentru servit

Pentru sosul pesto:

4 linguri fulgi drojdie inactivă

2 legături leurdă

100 g rucola

60 ml ulei de măsline

70 g semințe de pin

3 căței de usturoi

2-3 linguri zeamă de lămâie

sare, după gust

Mod de preparare

Speli bine broccoliul, îl rupi buchețele și îl fierbi câteva minute împreună cu mazărea, în apă cu sare. Le scoți cu o paletă și le pui într-un bol cu apă și gheață pentru câteva secunde, apoi le lași la scurs. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, în apa în care ai fiert legumele.

Pentru sosul pesto, pui toate ingredientele într-un robot de bucătărie, mai puțin uleiul și mixezi aproximativ 30 de secunde, apoi torni, în fir subțire, uleiul, și continui să mixezi până se omogenizează sosul.

Amesteci pastele cu broccoliul, cu mazărea, adaugi sos pesto, presari cașcaval vegetal ras și servești.

Dacă îți mai rămâne sos, îl pui într-un borcan, îl închizi ermetic și îl ții la frigider.