Salată ţărănească

salata de cartofi shutterstock 12000832 jpeg

Următoarea salată merge de minune ca aperitiv, dar şi ca fel principal, fiind foarte săţioasă. Nu mai punem la socoteală că este şi foarte enonomicoasă!

Ingrediente

pătrunjel verde, 50 g unt, 1 lingură de zahăr, sare, 300 g telemea de oi, piper, 900 g cartofi, 1 ceapă, potrivită, 2 căţei de usturoi

Preparare

Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt şi le căleşti cu pu in unt până se înmoaie şi devin aurii. Le laşi deoparte până când este gata piureul de cartofi. Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare şi o lingură de zahăr.

După ce s-au fiert, îi strecori, păstrând zeama. Îi zdrobeşti cu presa de piure, îi amesteci cu unt şi diluezi cu puţină zeamă în care au fiert cartofii. Adaugi ceapa, usturoiul, brânză rasă, sare, piper şi pătrunjelul tocat mărunt. Amesteci uşor şi serveşti cald, decorat cu pătrunjel.