Salată toscană de fasole și ton

salata toscana jpg

Este atât de delicioasă şi uşor de preparat.

Ingrediente

2 conserve ton

2 căni fasole albă, fiartă și scursă

1/2 ceapă roșie, tăiată rondele

câteva frunze proaspete de pătrunjel

sare și piper, după gust

Pentru dressing:

1/4 cană ulei de măsline

zeama de la 1 lămâie

1 cățel de usturoi

1 linguriță muștar Dijon

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Într-un bol mare, amesteci tonul scurs, fasolea albă și ceapa roșie tăiată julien.

Pentru dressing, amesteci uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul pisat, muștarul Dijon, sarea și piperul până se omogenizează.

Torni dressingul peste ton și fasole și amesteci ușor pentru a se combina ingredientele cu sosul. Ajustezi gustul de sare și piper.

Lași salata să se odihnească în frigider cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru a se îmbina aromele, iar la final toci pătrunjel proaspăt deasupra.