Sangria cu pepene verde şi galben

sangria alba cu pepene jpeg

Această reţetă delicioasă de sangria este făcută cu ajutorul unui vin dulce, însă savoarea este dată de combinaţia de mai multe tipuri de pepene. Cu siguranţă după ce vei lua primele guri din această băutură alcoolică, mirosul de pepene copt îţi va aminti de zilele călduroase de vară, din copilărie. Iar aceste zile de vară sunt perfecte pentru a consuma cocktailuri alcoolice.

Ingrediente

450 g biluţe de pepene (amestec din mai multe tipuri: verde, roşu, galben) 2-4 linguri de miere (ajustezi cantitatea, dacă vrei să fie mai dulce) zeama de la 1 limetă 40-60 ml alcool (poţi folosi Grappa, brandy, coniac sau sherry) 750 ml vin alb dulce, de la frigider 250-300 ml apă minerală rece

Pentru servire

frunze de mentă

felii de limetă

cuburi de gheaţă

Mod de preparare

Tai pepenele cubuleţe sau faci biluţe cu ajutorul unei linguri de mici, rotunde. Pui pepenele într-o carafă mare, adaugi mierea (2 linguri), zeama de lămâie şi alcoolul, după preferinţă. Amesteci uşor şi laşi la frigider 1-2 ore sau scoţi băutura cu cel puţin 1 oră înainte de servire.

Adaugi vinul dulce, amesteci uşor, guşti Sangria şi adaugi mai multă miere sau alcool, dacă doreşti să fie mai tare. Reţine că vei adăuga apă minerală chiar înainte de servire, aşa că este în ordine dacă băutura este în acest moment prea dulce sau prea alcoolică. Dai la frigider încă o oră.

Chiar înainte să serveşti Sangria, adaugi gheaţa, feliile de limetă şi frunzele de mentă, pentru decor. Iar deasupra, torni în carafă apa minerală. Poţi să faci această ultimă etapă chiar în carafă sau poţi să serveşti direct, cu pepene tăiat cubuleţe, turnând apă minerală în fiecare pahar.

Sursa + foto: laylita.com