Sărățele de dovlecei

saratele de dovlecei jpg

Includerea dovlecelului în dietă poate aduce o serie de beneficii organismului. Dovlecelul este sărac în calorii, dar ne furnizează cantități importante de minerale, vitamine și antioxidanti.

Ingrediente

3 dovlecei

3 ouă

câteva codițe de ceapă verde

4-5 căței de usturoi, tocați

4 linguri parmezan ras

4 linguri pesmet panko

sare, piper, după gust

ketchup, pentru servit

Mod de preparare

Speli dovleceii și îi tai în bețișoare pe lung, cu tot cu coajă, apoi fiecare bețișor în jumătate. Dacă au prea multe semințe, le îndepărtezi, îi tamponezi cu șervețele, îi dai cu sare și piper, după gust, și îi lași deoparte.

Separat, amesteci parmezanul cu pesmetul. Bați ouăle cu sare și piper, cu usturoiul și cu codițele de ceapă verde tăiate fin. Treci bețișoarele de dovlecei prin ouă, apoi prin pesmetul amestecat cu parmezan, iar prin ouă, iar prin pesmet și îi așezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt.

Dai tava la cuptorul încins și o ții până se rumenesc. Îi servești cu ketchup sau cu sos de iaurt.