Sendviș cu pastă de măsline
Cui nu-i plac sendvişurile? Oricât de pretenţios ai fi, e imposibil să nu-ţi găseşti preferatul.
Ingrediente pentru sendviș cu pastă de măsline
100 g măsline negre, fără sâmburi
100 g măsline Kalamata, fără sâmburi
4-5 linguri ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriţă busuioc uscat
4-6 felii pâine ciabatta
2 căţei de usturoi
1 lingură capere
Mod de preparare sendviș cu pastă de măsline
Laşi la desărat caperele în apă rece 30 de minute. Într-un blender, pui măslinele şi adaugi usturoiul curăţat, caperele scurse bine, uleiul de măsline, zeama de lămâie şi busuiocul. Mixezi un minut, până obţii o compoziţie păstoasă.
Așezi feliile de pâine într-o tavă de copt și le ungi cu puțin ulei de măsline. Introduci tava în cuptorul preîncălzit 5-7 minute sau până când devin crocante și aurii. După ce s-au răcit, întinzi un strat generos de pastă de măsline pe fiecare felie de pâine și așezi câte o măslină deasupra. Poți decora cu frunze de mentă pentru aspect și o aromă proaspătă.