Sendvișuri cu castraveți, somon și brânză de capră
Sendvișurile cu castraveți, somon și brânză de capră sunt delicioase și rafinate, perfecte pentru un mic dejun, brunch sau chiar un aperitiv elegant.
Ingrediente
2 castraveți
200 g somon afumat
1 lingură ulei de măsline
4-5 frunze salată verde
100 g brânză de capră
4 felii pâine
1 lămâie
4 ouă de prepeliță fierte
1 linguriță pătrunjel uscat
sare
piper
Mod de preparare
Speli, sub jet de apă, castraveții și frunzele de salată. Usuci salata, iar castraveții îi tai, pe lung, cu peelerul de curățat cartofi sau cu o răzătoare fină.
Ungi feliile de pâine cu puțin ulei de măsline, le dai cu puțin piper și cu sare, și le prăjești pe tigaia grill, pe ambele părți, apoi le dai deoparte.
Așezi pe fiecare felie de pâine o frunză de salată, 1-2 felii de castravete, apoi o felie de somon afumat, stropești cu zeamă de lămâie, după gust și așezi câte un ou de prepeliță tăiat pe jumătate. Mărunțești brânza de capră și presari deasupra. Procedezi la fel cu ingredientele rămase.
Presari pe fiecare sendviș pătrunjel uscat și puțină coajă rasă de lămâie.