Shakshuka verde
Shakshuka verde se găteşte rapid şi e uşor de făcut, aşa că dacă nu vrei să-ţi baţi capul cu un preparat sofisticat poţi încerca această mâncare.

Ingrediente
5 ouă
2 linguri ulei de măsline
1 praz mic, tăiat rondele subțiri
3 fire ceapă verde tocate
2 căței usturoi mărunțiți
150 g frunze de spanac
50 g brânză feta sfărâmată
sare
piper negru, proaspăt măcinat
½ linguriță boia dulce
câteva frunze de mărar sau pătrunjel proaspăt, pentru decor
Mod de preparare
Într-o tigaie antiaderentă sau de fontă, încingi uleiul de măsline. Adaugi prazul și ceapa verde, și gătești 3-4 minute la foc mediu, până se înmoaie ușor. Pui usturoiul și mai lași 30 de secunde, amestecând.
Adaugi spanacul și îl lași pe foc până se înmoaie și scade volumul. Asezonezi cu sare, piper și un praf de boia dulce.
Cu o lingură, faci 5 mici adâncituri în amestecul de legume și spargi câte un ou în fiecare. Acoperi tigaia cu un capac și gătești la foc mic 5-7 minute, până când albușurile sunt închegate, dar gălbenușurile rămân moi.
Presari brânza feta sfărâmată peste shakshuka, acoperi din nou pentru 1 minut, apoi oprești focul. Decorezi cu mărar sau pătrunjel proaspăt. Se servește caldă, cu pâine prăjită sau lipie.


























