Supă ungurească de ciuperci
Ai poftă de ceva gustos, dar să fie și rapid de gătit?
Ingrediente
500 g ciuperci champignon mici
2 cepe medii
2 căței de usturoi
2 cartofi medii
200 g carne de pui
1 lingură boia dulce de ardei
1 linguriță boia iute de ardei
1 linguriță cimbru uscat
2 linguri ulei sau unt
1 litru supă de pui sau legume
sare și piper negru proaspăt măcinat
frunze proaspete de pătrunjel și mărar, pentru garnisit
Mod de preparare
Într-o oală, călești ceapa tăiată mărunt cu ulei sau unt până devine transparentă. Adaugi usturoiul și le călești împreună aproximativ 1 minut, apoi adaugi ciupercile feliate și cartofii cubulețe în oală și le gătești 5-7 minute, amestecând din când în când, până când încep să se înmoaie și să lase sucul.
Adaugi carnea în oală și o rumenești ușor, amestecând pentru a se găti uniform. Presari boiaua dulce, boiaua iute de ardei și cimbrul uscat peste compoziția din oală, și amesteci bine.
Torni supa de pui sau de legume în oală și lași supa să fiarbă la foc mediu pentru început, apoi reduci focul la minimum. Acoperi oala și lași supa să fiarbă înăbușit aproximativ 20 de minute sau până când legumele sunt moi și bine gătite. Condimentezi cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Servești supa caldă, garnisită cu frunze proaspete de pătrunjel și mărar tocat mărunt.