Tocăniță de cartofi

tocanita de cartofi jpg

Unii o numesc "mâncărică", dar indiferent de denumire, gustul ei este unul delicios. Încearcă şi tu această reţetă de tocăniţă de cartofi!

Ingrediente

8 cartofi

3 morcovi

2 cepe medii

5 căței de usturoi

1 piept de pui

1-2 frunze de dafin

300 ml supă de pui

100 ml vin alb, sec

sare

piper

2 linguri ulei

Mod de preparare

Speli și cureți cartofii, îi tai felii și îi lași în apă rece.

Tai ceapa julien, zdrobești usturoiul, cureți morcovii și îi tai feliuțe rotunde.

Tai pieptul de pui cuburi mai mari, încingi uleiul și le rumenești pe toate părțile, poi le scoți și le lași să se scurgă de ulei.

Pui ceapa, morcovii și usturoiul în tigaia în care ai călit puiul, adaugi sare și piper, după gust, amesteci, călești câteva minute și torni vinul. Lași puțin, apoi adaugi carnea, foile de dafin, amesteci și răstorni cartofii și supa.

Ții pe foc până când scade sosul, apoi dai cratița deoparte, scoți foile de dafin și poți servi.