Tofu prăjit

tofu prajit jpg

Bucătăria vegetariană ne inspiră, ne hrănește și ne surprinde de fiecare dată.

Ingrediente

450 g tofu în saramură

1 lingură ulei de susan

2 linguri sos de soia ghimbir

1 linguriță miere semințe de susan

ceapă verde, pentru decor

Mod de preparare

Tai tofu în bucăți de dimensiunea dorită, îl pui pe un prosop curat și îl scurgi foarte bine.

Marinezi cubulețele de tofu într-un amestec făcut din sosul de soia, uleiul de susan, puțin ghimbir ras și miere. Lași să stea în marinată cel puțin 15-20 de minute pentru a permite aromelor să pătrundă.

Așezi cuburile de brânză într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și presari semințele de susan. Le coci în aproximativ 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului pentru a se rumeni uniform. Presari semințe suplimentare de susan și ceapă verde deasupra, înainte de servire, pentru un plus de textură și aromă.