Tofu prăjit
În zilele de post, tofu este o alternativă perfectă pentru o masă gustoasă.

Ingrediente
400 g tofu tare
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei de susan
2 căței de usturoi, feliați subțire
1 ardei iute roșu, tăiat rondele
2 linguri ulei
1 lingură semințe de susan
2 linguri pătrunjel, tocat fin
sare și piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare
Tai tofu în felii și le tamponezi bine cu șervete de hârtie, ca să elimini excesul de lichid.
Într-un bol, amesteci sosul de soia cu uleiul de susan și torni peste tofu. Lași la marinat 10 minute.
Într-o tigaie antiaderentă, încingi uleiul și prăjești tofu 3–4 minute pe fiecare parte, până devine auriu și crocant. Adaugi usturoiul și ardeiul iute în tigaie și mai gătești 1 minut, doar cât să-și elibereze aromele.
Presari semințele de susan și pătrunjelul tocat, apoi asezonezi cu sare și piper. Servești toful fierbinte, cu orez simplu sau legume sotate. Poți adăuga și câteva picături de zeamă de lămâie pentru prospețime.



























