Turtă dulce de casă - reţeta de post

truta dulce reteta de post jpeg

Turta dulce de casă este un desert excelent pentru zilele de post. Pe lângă faptul că aceste desert inedit aduce aminte de zilele de copilărie, turta dulce este la fel de aromată şi gustoasă şi când este ăcută cu ingrediente de post. Nu rata un desert atât de bun, pe care să îl tot faci în lungul post al sărbătorilor pascale.

Turta dulce este un desert bun pentru orice moment al zilei, nu trebuie făcută doar în perioada Crăciunului, ea este deosebită chiar şi în posturile de peste an. Aşadar, bucură-te de ceva dulce şi bun în acest post lung. Turta dulce este potrivită şi pentru cei mici, iar această reţetă de post este simplă şi rapidă. Amestecă şi alte ingrediente, în funcţie de preferinţele familiei.

Iată ingredientele necesare pentru Turtă dulce de casă - reţeta de post:

- 500 de ml de apă

- 500 de grame de zahăr

- 2 plicuri de praf de copt

- 1 plic de praf de scorţişoară

- 50 de ml de ulei

- 500 de grame de făină, dar dacă mai este nevoie, se mai adaugă

Cum se procedează pentru prepararea Turtei dulce de casă - reţeta de post:

Zahărul se pune într-o cratiţă şi la foc mic se lasă la caramelizat. Trebuie să prindă o culoare arămie, dar mare grijă, să nu se ardă. Se adaugă apoi apa şi se lasă la foc, cu atenţie, până se topeşte carameaua formată. Se stinge focul, se dă deoparte şi se lasă la răcit.

Praful de copt se stinge cu puţin oţet sau zeamă delămâie şi se adaugă la zahărul caramelizat. Tot în acest sirop de zahăr ars se adaugă scorţişoara şi uleiul. Se amestecă bine de tot, apoi se adaugă treptat şi făina. Această compoziţie formată, care să nu fie mai tare ca cea de chec, se pune într-o tavă unsă şi presărată cu făină. Se întinde şi se lasă la copt, la cuptorul reîncins la 180 de grade, vreme de 25 de minute.

Turta dulce poate fi făcută şi cu stafide, nucă sau migdale, în funcţie de preferinţe. Merge excelent şi simplă, mai ales dacă faceţi o glazură de ciocolată simplă. E perfectă la o cană de ceai fierbinte, seara, înainte de culcare. Poftă bună!