Zucchini cu brânză la cuptor

Este o rețetă simplă, delicioasă și perfectă ca aperitiv, garnitură sau chiar fel principal ușor.

zucchini cu nranza jpg

Ingrediente

500 g zucchini feliați

200 g brânză mozzarella, rasă

1 linguriță oregano\busuioc uscat

100 g brânză cheddar, rasă

100 ml lapte

50 g făină

1 linguriță praf de copt

2 linguri ulei de măsline

2 căței usturoi, tocați fin

3 ouă

sare

piper

Mod de preparare

Sotezi dovleceii în uleiul de măsline împreună cu usturoiul 3-5 minute, până ce devin ușor moi. Adaugi sare, piper și oregano.

Într-un bol, bați ouăle împreună cu laptele. Adaugi făina și praful de copt, amestecând până ce obții o compoziție omogenă.

Încorporezi jumătate din mozzarella și jumătate din cheddar în compoziție.

Așezi dovleceii sotați într-un vas termorezistent, distribuindu-i uniform. Torni compoziția de ou și brânză peste dovlecei. Presari deasupra restul de mozzarella și cheddar.

Pui vasul în cuptor și coci 25-30 de minute, până ce brânza devine aurie. Scoți din cuptor și lași să se răcească 5 minute înainte de servire.