Cataif
Te poftim azi într-o călători a simţurilor rafinate odată cu prepararea acestui desert oriental, apetisant.
Ingrediente
1 pachet aluat cataif 150 g fistic 300 g unt 50 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 2 linguri pesmet
600 ml apă
400 g zahăr
zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare
Amesteci, într-un bol, fisticul măcinat, zahărul, pesmetul şi scorţişoara. Aşezi aluatul de cataif într-un vas, torni peste el untul topit şi laşi 1-2 minute. Între timp, prepari siropul. Fierbi apa cu zahărul şi cu zeama de lămâie. Ungi cu unt tava pe care o dai la cuptor. Întinzi în ea jumătate din cantitatea de aluat pentru cataif, pui amestecul de fistic (păstrezi din el cam o mână), acoperi cu restul de aluat şi torni siropul. Dai la cuptorul încins şi ţii până când se aureşte. Opreşti focul şi presari fisticul păstrat.