Ciocănele de pui în bacon

ciocanele de pui in bacon jpeg

Ai musafiri care iubesc mâncărurile cu pui? Nimic mai simplu. Poţi îmbrăca aceste bucăţi de pui în bacon, pentru un plus de gust.

Ingrediente (4 porţii)

8 ciocănele de pui 300 g bacon feliat 1 ceapă roşie 4 căţei de usturoi 50 g unt 1 ardei galben sau roşu 1 morcov potrivit 1 crenguţă de rozmarin verde/uscat 1 lingură boia dulce cimbru sare piper

Mod de preparare

Speli ciocănelele de pui, le usuci cu prosoape absorbante, le condimentezi cu cimbru, usturoi zdrobit, boia, sare şi piper, după gust, şi le laşi la rece circa 30 de minute să se frăgezească şi să se aromatizeze.

Între timp, cureţi ardeiul de cotor şi de seminţe, îl tai şuviţe şi le aşezi într-o tavă. Adaugi morcovul tăiat felii, ceapa roşie tăiată bucăţi mari, pe lungime, untul tăiat bucăţele, presari sare şi piper, după gust.

Separat, înfăşori fiecare bucată de carne în felii de bacon, le legi cu sfoară alimentară sau prinzi cu scobitori la capete şi le aşezi deasupra legumelor. Presari cimbru şi piper, după gust, adaugi o crenguţă de rozmarin verde sau uscat, apoi introduci tava acoperită cu folie în cuptorul bine încins pentru circa 30-40 de minute.