Conopidă şi varză de Bruxelles la cuptor, după o reţetă siciliană

Conopida si varza de Bruxelles la cuptor jpeg

Aceasta este o garnitură fără gluten, ideală pentru vegetarieni. În plus, este un preparat delicios, care îşi va găsi un loc cu uşurinţă la mesele festive, atunci când vrei să îi răsfeţi pe cei dragi cu o mâncare deosebită. Combină şi tu varza de Bruxelles cu conopida şi vei descoperi că şofranul şi celelalte condimente vor scoate la iveală dulceaţa lor naturală, mai ales după ce dai legumele la cuptor.

Conopidă şi varză de Bruxelles la cuptor – Ingrediente (4 porţii)

50 g seminţe de pin 1 conopidă mare 300 g varză de Bruxelles 50 g stafide şofran, după gust 2 linguri ulei de măsline 1 linguri ulei de usturoi sare piper

Conopidă şi varză de Bruxelles la cuptor – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Pui seminţele de pin pe o tavă întinsă şi le coci la cuptor până capătă o culoare aurie. Le dai deoparte să se răcească.

Tai frunzele exterioare şi baza căpăţânii de conopidă, apoi o tai în bucheţele. Tai verzele de Bruxelles în jumătăţi. Acoperi stafidele cu apă clocotită, le laşi aşa 20 de minute într-un vas, apoi le scurgi şi le laşi deoparte.

Pui bucheţelele de conopidă şi verzele de Bruxelles într-o cratiţă mare, împrăştii şofranul, apoi torni uleiul de măsline şi uleiul de usturoi. Condimentezi bine cu sare şi piper, după gust, şi amesteci cu grijă. Dai cratiţa la cuptorul încins, aproximativ 25-30 de minute, până când vezi că atât conopida, cât şi verzele s-au înmuiat şi au început să se caramelizeze. Nu te alarma dacă vezi că frunzele desprinse de pe verzele de Bruxelles încep să devină prea crocante sau să se rumenească prea tare.

Transferi conopida şi verzele de Bruxelles într-un bol, pentru servire. Adaugi seminţele de pin şi stafidele, condimentezi după gust cu sare şi piper şi toată compoziţia o amesteci uşor, ca să te asiguri că toate ingredientele sunt acoperite în ulei şi şofran. Serveşti imediat această garnitură de conopidă şi varză de Bruxelles la cuptor.

Timp de preparare: 1h 10'

Sursa: http://www.jamieoliver.com/

Conopidă murată

Conopidă murată

Supă cremă de conopidă şi năut

Supă cremă de conopidă şi năut

Conopidă pane cu sos de soia şi susan (reţetă asiatică)

Conopidă pane cu sos de soia şi susan (reţetă asiatică)

Somon cu conopidă la cuptor (gravide)

Somon cu conopidă la cuptor (gravide)