Cotlet de porc cu portocale
E vremea să ne gândim în detaliu la masa bogată de Crăciun şi la bunătăţile ce urmează să le aşezăm în farfurii pentru cei dragi. Iată una dintre propunerile noastre!
Ingrediente (6 porţii)
1 kg cotlet de porc 10 felii bacon 2 portocale sare piper salvie cimbru 1 căţel usturoi sucul de la 1 portocală 1 pahar apă 100 ml vin alb 4 linguri ulei Mod de preparare
Speli carnea şi o fierbi în apă cu puţină sare şi un căţel de usturoi. O laşi cam 20 de minute, la foc mediu, şi când e aproape gata o scoţi şi o aşezi pe un fund de lemn. O înfăşori în felii de bacon şi o legi cu aţă alimentară. Presari sare şi piper şi o perpeleşti câteva minute în 2 linguri de ulei, pe toate părţile.
Pui carnea şi portocalele tăiate felii (cu tot cu coajă) în tavă, peste care torni apa, amestecată cu vinul, restul de ulei, sucul de portocală, cimbru şi piper. Pe deasupra pui câteva frunze de salvie şi câteva felii de portocală.
Dai la cuptor o oră, apoi o scoţi, o laşi să se odihnească 10-15 minute şi serveşti tăiată felii.