Cotlet de porc cu portocale

cotlet de porc cu portocale jpeg

E vremea să ne gândim în detaliu la masa bogată de Crăciun şi la bunătăţile ce urmează să le aşezăm în farfurii pentru cei dragi. Iată una dintre propunerile noastre!

Ingrediente (6 porţii)

1 kg cotlet de porc 10 felii bacon 2 portocale sare piper salvie cimbru 1 căţel usturoi sucul de la 1 portocală 1 pahar apă 100 ml vin alb 4 linguri ulei Mod de preparare

Speli carnea şi o fierbi în apă cu puţină sare şi un căţel de usturoi. O laşi cam 20 de minute, la foc mediu, şi când e aproape gata o scoţi şi o aşezi pe un fund de lemn. O înfăşori în felii de bacon şi o legi cu aţă alimentară. Presari sare şi piper şi o perpeleşti câteva minute în 2 linguri de ulei, pe toate părţile.

Pui carnea şi portocalele tăiate felii (cu tot cu coajă) în tavă, peste care torni apa, amestecată cu vinul, restul de ulei, sucul de portocală, cimbru şi piper. Pe deasupra pui câteva frunze de salvie şi câteva felii de portocală.

Dai la cuptor o oră, apoi o scoţi, o laşi să se odihnească 10-15 minute şi serveşti tăiată felii.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg