Cotlet de porc cu sos de ciuperci

cotlet de porc cu sos de ciuperci jpeg

Cotletul de porc nu este greu de preparat, iar în combinaţie cu un sos cremos de ciuperci şi o garnitură din legume se transformă într-un adevărat deliciu, pe care merita să îl încerci.

De ce ai nevoie pentru a pregăti cotlet de porc cu sos de ciuperci

6 cotlete de porc

1-2 linguri ulei

½ ceapă, tocată mărunt

250 g ciuperci crude, feliate

300 g supă cremă ciuperci

60 ml apă

sos de soia, opţional

cimbru, după gust

sare, după gust

piper, după gust

100 g smântână

Cum pregăteşti cotletul de porc cu sos de ciuperci

Cureţi cotletele de porc de grăsime, dacă există. Le rumeneşti într-o tigaie, pe ambele părţi, timp de 4-5 minute. Dai deoparte. În aceeaşi tigaie, căleşti în puţin ulei ciupercile şi ceapa, 3-4 minute. Adaugi supa, apa, sos de soia, cimbru, sare şi piper, după gust şi amesteci. Laşi până începe să dea în clocot.

Aşezi bucăţile de carne înăuntru, acoperindu-le cu sos, reduci focul, pui un capac deasupra şi găteşti timp de 12-15 minute, până când cotletele îşi schimbă culoarea. La final, încorporezi smântâna, amestecând continuu. Serveşti cu garnitură de legume, dacă doreşti.

Sursa https://www.bettycrocker.com