Curcan la cuptor

Ingrediente: 1 curcan potrivit ca mărime, 20 ml ulei , 20 ml coniac, 1 măr tăiat în sferturi , 1 ceapă mare tăiată în jumătate, 100 g unt topit, 1 crenguţă de măghiran, 1 lingură rozmarin (de preferat proaspăt), 1 lingură frunze de salvie (proaspătă), 1 tulpină de ţelină, sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 3h Dificultate: mediu
Îndepărtezi puţin pielea de pe piept (fără să o tai) şi introduci sub piele rozmarin, măghiran şi salvie.
În interiorul curcanului introduci mărul, ceapa şi tulpina de ţelină, pudrezi cu sare, piper şi aşezi pasărea cu pieptul în sus în tavă. Ungi curcanul cu unt topit, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci tava, la foc potrivit, în cuptorul bine încins.
Friptura este gata după aproximativ 3 ore. După 90 de minute, ungi curcanul cu un sos format din ulei, coniac, sare şi piper şi îl laşi să se frigă în continuare.
Cu 15 mi nute înainte de a fi gata, îndepărtezi folia de aluminiu pentru a se rumeni frumos deasupra. Serveşti friptura cu salată verde, roşii şi cu castraveţi proaspeţi.