Curcan la cuptor

1365166188 8144curcan jpeg

Ingrediente: 1 curcan potrivit ca mărime, 20 ml ulei , 20 ml coniac, 1 măr tăiat în sferturi , 1 ceapă mare tăiată în jumătate, 100 g unt topit, 1 crenguţă de măghiran, 1 lingură rozmarin (de preferat proaspăt), 1 lingură frunze de salvie (proaspătă), 1 tulpină de ţelină, sare, piper

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 3h Dificultate: mediu

Îndepărtezi puţin pielea de pe piept (fără să o tai) şi introduci sub piele rozmarin, măghiran şi salvie.

În interiorul curcanului introduci mărul, ceapa şi tulpina de ţelină, pudrezi cu sare, piper şi aşezi pasărea cu pieptul în sus în tavă. Ungi curcanul cu unt topit, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci tava, la foc potrivit, în cuptorul bine încins.

Friptura este gata după aproximativ 3 ore. După 90 de minute, ungi curcanul cu un sos format din ulei, coniac, sare şi piper şi îl laşi să se frigă în continuare.

Cu 15 mi nute înainte de a fi gata, îndepărtezi folia de aluminiu pentru a se rumeni frumos deasupra. Serveşti friptura cu salată verde, roşii şi cu castraveţi proaspeţi.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg