Dovlecei umpluţi cu brânză
Pentru săptămâna albă, iată o reţetă pentru o masă sănătoasă şi gustoasă.
De ce ai nevoie ca să prepari dovlecei umpluţi cu brânză:
6-8 dovlecei mijlocii
1 ceapă
1 cană cu smântână
sare, piper măcinat
1 cană cu brânză rasă
2 ouă crude
2-3 linguri unt sau ulei
Cum prepari dovlecei umpluţi cu brânză:
Cureţi dovleceii de coajă, îi speli, îi tai în două pe lung, scoţi seminţele şi-i pui să fiarbă 5 minute în apă cu sare. Îi scoţi în sită, iar când s-au răcit, scoţi cu linguriţa şi miezul. Într-o cratiţă amesteci miezul cu 1 ceapă tocată şi căleşti în unt sau ulei până se înmoaie ceapa. Adaugi smântâna şi brânza rasă, amesteci cu lingura în cratiţă ca să nu se prindă, sărezi şi piperezi. După 10 minute iei vasul de pe foc, laşi să se răcească puţin, amesteci ouăle. Omogenizezi amestecul, umpli jumătăţile de dovlecei şi-i aşezi în vas de sticlă uns cu ulei, pe care îl dai la cuptor. Rumeneşti dovleceii şi-i serveşti calzi.
Sursa foto: http://allrecipes.com