Friptură de raţă cu sos de rodii

Friptură de raţă cu sos de rodii jpeg

Te-ai săturat de preparate clasice şi-ţi doreşti să mănânci ceva cu totul şi cu totul special, dar a cărui reţetă să nu te ţină întreaga zi în bucătărie? Îţi recomand să încerci friptura de raţă cu sos de rodii. Este o reţetă exotică, delicioasă, cu o combinaţie de ingrediente extrem de interesantă şi care te va cuceri prin gustul său unic şi plin de savoare. Friptura de raţă cu sos de rodii este o reţetă perfectă pentru cei care vor să pregătească un preparat deosebit, gustos şi rapid. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru friptură de raţă cu sos de rodii:

- un piept de raţă mare, - două rodii, - o portocală, - o lămâie verde, - sare, - piper, - chili, - pudră de scorţişoară, - cuişoare, - coriandru, - fenicul, - anason.

Friptură de raţă cu sos de rodii – metoda de preparare:

Friptura de raţă cu sos de rodii se prepara destul de uşor. În primul rând, se crestează pieptul de raţă până la jumătatea grosimii lui, apoi se condimentează bine, pe ambele părţi, cu sare, piper, pudră de scorţişoară, cuişoare, coriandru, fenicul, anason.

Se răzuieşte coaja de portocală şi de lămâie verde peste pieptul de raţă. În plus, coaja proaspăt răzuită se introduce în crestături. Stoarce sucul de portocală peste raţă.

Bagă raţa la frigider şi las-o puţin acolo să se îmbibe cu aromele exotice.

Se spală rodiile şi se taie fiecare în câte două părţi. Apoi, cu ajutorul unei linguriţe se scot bobiţele roşii într-un castron. Şi nu uita să elimini toate cojile albe pentru că sunt foarte amare.(sunt foarte amare). Împarte cantitatea de boabe de rodie în două părţi. O parte se pune în blender şi se mixează, cealaltă parte se foloseşte la final, pentru decor.

Între timp, raţa a preluat aromele citricelor şi mirodeniilor orientale şi e gata de preparare

Într-o tigaie, încinge o lingură de ulei şi una unt. Această combinaţie te va ajuta să "caramelizezi" foarte bine raţa.

După ce friptura de raţă s-a prăjit bine, adaugă puţină apă şi lasă să mai fiarbă câteva minute, la foc mic, acoperit cu capac. Adaugă sucul de portocale în care s-a marinat carnea. Pune peste şi sucul de rodie şi lasă să fiarbă, apoi adaugă bobiţele de rodie rămase şi opriţi focul.

Pentru friptura de raţă cu sos de rodii trebuie să se menţină linia exotică şi la garnitură. Cuşcuş cu stafide, spanac cu smântână, caşcaval şi fistic sau cartofi cu rozmarin, salvie şi oregano sunt câteva dintre garniturile care se potrivesc de minune acestui preparat.

Poftă bună!



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg