Friptură de raţă cu sos de rodii
Te-ai săturat de preparate clasice şi-ţi doreşti să mănânci ceva cu totul şi cu totul special, dar a cărui reţetă să nu te ţină întreaga zi în bucătărie? Îţi recomand să încerci friptura de raţă cu sos de rodii. Este o reţetă exotică, delicioasă, cu o combinaţie de ingrediente extrem de interesantă şi care te va cuceri prin gustul său unic şi plin de savoare. Friptura de raţă cu sos de rodii este o reţetă perfectă pentru cei care vor să pregătească un preparat deosebit, gustos şi rapid. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:
Ingrediente pentru friptură de raţă cu sos de rodii:
- un piept de raţă mare, - două rodii, - o portocală, - o lămâie verde, - sare, - piper, - chili, - pudră de scorţişoară, - cuişoare, - coriandru, - fenicul, - anason.
Friptură de raţă cu sos de rodii – metoda de preparare:
Friptura de raţă cu sos de rodii se prepara destul de uşor. În primul rând, se crestează pieptul de raţă până la jumătatea grosimii lui, apoi se condimentează bine, pe ambele părţi, cu sare, piper, pudră de scorţişoară, cuişoare, coriandru, fenicul, anason.
Se răzuieşte coaja de portocală şi de lămâie verde peste pieptul de raţă. În plus, coaja proaspăt răzuită se introduce în crestături. Stoarce sucul de portocală peste raţă.
Bagă raţa la frigider şi las-o puţin acolo să se îmbibe cu aromele exotice.
Se spală rodiile şi se taie fiecare în câte două părţi. Apoi, cu ajutorul unei linguriţe se scot bobiţele roşii într-un castron. Şi nu uita să elimini toate cojile albe pentru că sunt foarte amare.(sunt foarte amare). Împarte cantitatea de boabe de rodie în două părţi. O parte se pune în blender şi se mixează, cealaltă parte se foloseşte la final, pentru decor.
Între timp, raţa a preluat aromele citricelor şi mirodeniilor orientale şi e gata de preparare
Într-o tigaie, încinge o lingură de ulei şi una unt. Această combinaţie te va ajuta să "caramelizezi" foarte bine raţa.
După ce friptura de raţă s-a prăjit bine, adaugă puţină apă şi lasă să mai fiarbă câteva minute, la foc mic, acoperit cu capac. Adaugă sucul de portocale în care s-a marinat carnea. Pune peste şi sucul de rodie şi lasă să fiarbă, apoi adaugă bobiţele de rodie rămase şi opriţi focul.
Pentru friptura de raţă cu sos de rodii trebuie să se menţină linia exotică şi la garnitură. Cuşcuş cu stafide, spanac cu smântână, caşcaval şi fistic sau cartofi cu rozmarin, salvie şi oregano sunt câteva dintre garniturile care se potrivesc de minune acestui preparat.
Poftă bună!