Gogoşi de cartofi cu mac
Dacă nu aţi încercat până acum această reţetă de gogoşi de cartofi cu mac, a venit momentul să o faceţi.
Ingrediente (4 porţii)
500 g cartofi noi 1 cană făină sare 1 ou ½ cană lapte 1 lingură zahăr ½ cană smântână ulei drojdie 2 linguriţe mac zahăr pudră
Mod de preparare
Speli cartofii bine şi îi fierbi într-o oală acoperită. Îi cureţi de coajă, îi sfărâmi cu furculiţa, adaugi smântâna şi frămânţi împreună cu oul, laptele, macul, un pic de sare şi făina. Adaugi drojdia şi zahărul şi continui să frămânţi.
Laşi deoparte 15 minute, apoi iei din compoziţie şi formezi gogoşele pe care le pui la prăjit în ulei foarte bine încins. Scoţi pe şerveţele ca să elimini surplusul de grăsime şi le treci prin zahărul pudră. Serveşti calde sau reci.