Gratin de cartofi cu ciuperci. FOTO

gratin jpeg

Alege pentru această reţetă cartofii roşii, deoarece nu se sfarmă la fel de uşor precum cei albi. Pooţi servi gratinul cu o salată de crudităţi.

De ce ai nevoie pentru gratin

900 g cartofi roşii

500 g ciuperci

1 ceapă

2 căţei de usturoi

rozmarin

40 g unt

60 ml vin

300 g smântână

150 g brânză

100 ml lapte

sare

piper

Cum se prepară gratin

Pas 1

Feliezi ciupercile şi toci rozmarinul. Pui smântâna, puţin rozmarin, un căţel de usturoi pisat şi laptele într-o tigaie şi le laşi până clocotesc, apoi dai deoparte.

Dai drumul la cuptor. Separat, încingi uleiul într-o tigaie, pui ceapa tocată şi laşi câteva minute până când devine sticloasă. Adaugi ciupercile, vinul, usturoiul pisat rămas şi restul de rozmarin. Acoperi şi laşi să fiarbă până scade zeama lăsată de la ciuperci. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.

image

Pas 2

Cureţi şi feliezi cartofii, apoi îi aşezi într-o cratiţă unsă cu unt. Aşezi apoi ciupercile într-un strat şi pui 5 linguri de sos de smântână. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

image

Pas 3

Pui un alt strat de cartofi, restul de sos de smântână şi brânza rasă. Dai tava la cuptor 45-60 de minute.

image

Sursa https://theflexitarian.co.uk

https://theflexitarian.co.uk