Macarons cu pudră de cacao

fursecuri macarons  shutterstock 85674487 jpeg

Lumea se fereşte să facă macarons. De teamă că este prea complicat procesul de preparare, iar rezultatul sub nivelul aşteptărilor. Dar nu este chiar aşa. dacă urmezi paşii simpli ai reţetei de mai jos vei obţine macarons demne de a se lui la întrecere cu unele ale unor chefi renumiţi.

Ce ai nevoie

250 g zahăr pudră 2 linguri cacao 250 g pudră de migdale 4 albuşuri medii

Pentru cremă

150 g ciocolată cu lapte

150 ml frişcă lichidă

Cum se prepară

Se topeşte ciocolata rasă în frişca lichidă, dar nu se dă în fiert şi se pune la frigider până a doua zi. Se cerne zahărul cu pudra de cacao şi se amestecă cu pudra de migdale. Se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează uşor ingredientele uscate, amestecând uşor.

Cu un poş, se pun într-o tavă cu hârtie de copt macarons, cu spaţiu între ele ca să nu se lipească. Se lasă 20-30 de minute la temperatura camerei ca să se usuce. Se introduc în cuptor pentru 15 minute. Se lasă să se răcească şi se desprind de pe hârtie cu o spatulă.

Se mixează crema de la frigider şi se umplu macarons. Se păstrează peste noapte într-o cutie închisă, pentru a se înmuia.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg