Minitorturi cu mousse de ciocolată şi vanilie

tarta cu trei feluri de ciocolata jpeg

Oaspeţii ţi-au trecut pragul casei şi se aştepată la o masă bogată. Este timpul să le arăţi cât de pricepută eşti în bucătărie cu aceste minitorturi cu mousse de ciocolată şi vanilie.

De ce ai nevoie pentru minitorturi de mousse de ciocolată şi vanilie

Pentru aluat › 125 ml ulei › 125 ml apă minerală › 150 g făină › 1 praf de copt › 4 ouă › 4 linguri pudră de cacao › 150 g zahăr pudră › 2 linguriţe esenţă de rom Pentru cremă › 4 ouă › 10 linguri zahăr › 5 linguri lapte praf › 650 ml frişcă lichidă › 4 pliculeţe gelatină › ½ fiolă esenţă de vanilie › 3 linguri ciocolată tartinabilă Pentru glazură › 200 g ciocolată menaj Pentru decor › coacăze › ornament ciocolată albă

Cum se prepară minitorturi de mousse de ciocolată şi vanilie

Pentru aluat, amesteci ouăle cu zahărul până devin spumoase, torni treptat uleiul, alternând cu apa minerală, apoi esenţa de rom. La final, adaugi treptat făina cernută împreună cu pudra de cacao şi praful de copt şi amesteci bine până se omogenizează perfect. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, la temperatură medie. Scoţi blatul din tavă şi-l laşi la răcit.

Pentru cremă, amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf. Îl pui pe baie de aburi şi laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit. Pui gelatina la înmuiat în 130 ml apă pentru 15 minute. O topeşti pe foc şi apoi o dai deoparte să se răcească. O amesteci cu crema de ou.

Mixezi frişca şi o dai la rece 15 minute. Apoi o amesteci cu esenţa de vanilie şi cu crema de ou cu

gelatină. Trei sferturi din cremă o amesteci cu 3 linguri cu ciocolată tartinabilă.

Formezi din hârtie de copt mici cilindre în care vei asambla minitortul. Mai întâi, tai cu un pahar cercuri din pandişpanul de cacao. Adaugi peste, cu ajutorul unui poş, aproximativ trei degete de cremă de cacao,

apoi două degete de cremă de vanilie şi nivelezi. Repeţi operaţiunea până epuizezi toate ingredientele.

Dai formele la rece pentru 3-4 ore. În momentul servirii, ornezi tortuleţele cu ciocolată menaj topită,

coacăze roşii şi ciocolată albă.