Negrese cu migdale şi nuci pecan FOTO
Aceste negrese pufoase, fără gluten, sunt un desert perfect pentru ocaziile speciale, când vrei să îţi răsfeţi musafirii cu un desert simplu şi gustos. Savuroasele migdale completează gustul dat de nucile pecan acestor negrese, iar pentru această reţetă de negrese cu migdale şi nuci pecan ai nevoie doar de câteva ingrediente.
Negrese cu migdale şi nuci pecan – Ingrediente
200 g ciocolată amăruie 200 g unt 250 g zahăr 5 ouă 2 linguri migdale (măcinate) 100 g nuci pecan
Negrese cu migdale şi nuci pecan – Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 190 de grade Celsius. Tai ciocolata şi untul în cuburi mici şi le topeşti încet pe baie de apă, împreună cu zahărul.
Iei amestecul lichid de pe baia de apă, adaugi ouăle şi migdalele măcinate şi amesteci bine cu un tel.
Toci nucile pecan, adaugi compoziţia de ciocolată şi o încorporezi cu grijă, cu ajutorul unei spatule.
Torni compoziţia într-o tavă de copt tapetată (unsă, dacă este nevoie) şi o dai la cuptorul încins, în prealabil. Coci negresa aproximativ 25-30 de minute. Laşi prăjitura să se răcească aproximativ 2-3 ore înainte de a o servi, dacă doreşti. Această etapă va intensifica aroma de ciocolată.
Cea mai simplă reţetă de negresă cu alune