Panna cotta cu fructul pasiunii FOTO

Panna cotta cu fructul pasiunii jpeg

Acest desert delicios poate fi preparat cu doar cinci ingrediente. Dacă vrei să îţi impresionezi musafirii cu ceva inedit, încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi şi serveşte-le la mesele festive această panna cotta cu fructul pasiunii. În doar 20 de minute, desertul este gata!

Panna cotta cu fructul pasiunii – Ingrediente (3 porţii)

300 ml smântână (frişcă bătută) 100 g zahăr 1 esenţă vanilie (sau seminţele de la o păstaie de vanilie) 2 foi de gelatină 4 bucăţi fructul pasiunii

Panna cotta cu fructul pasiunii – Mod de preparare

Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Pui la fiert jumătate din cantitatea de smântână (frişcă bătută) cu jumătate din cantitatea de zahăr şi esenţa de vanilie (sau seminţele de la o păstaie). Când a dat în fiert, iei cratiţa de pe foc. Apoi adaugi restul de smântână şi gelatina şi amesteci până când aceasta se dizolvă.

image

Umpli trei vase ceramice cu amestecul, acoperi bine şi laşi la frigider cel puţin 4 ore sau peste noapte.

image

, tai fructul pasiunii şi scoţi miezul cu o lingură, apoi îl pui într-o cratiţă mică.

image

Adaugi restul de zahăr peste fructul pasiunii şi fierbi totul până dă în clocot.

image

Iei cratiţa de pe foc şi pasezi sosul cu un robot de bucătărie manual până devine piure, astfel încât pulpa fructului să se separe, iar seminţele să rămână întregi.

image

, scoţi panna cotta din vasele ceramice şi stropeşti desertul cu sosul din fructul pasiunii. La final, musafirii tăi vor fi plăcut impresionaţi de panna cotta cu fructul pasiunii!

Sursa+foto: kitchenstories.io

Fructul pasiunii, savoare şi culoare

Fructul pasiunii, savoare şi culoare

Panna cotta de ciocolată

Panna cotta cu sos de rodii

Panna cotta cu zmeură