Pască poloneză cu glazură de ciocolată

pasca poloneze cu glazura de ciocolata jpeg

Pentru cine nu este mare fan aluat de cozonac la pască, pandişpanul cu brânză şi ciocolată, adică pasca poloneză cu glazură de ciocolată este poate cea mai bună alternativă.

Ingrediente pentru aluat Pască poloneză cu glazură de ciocolată:

- 75 g zahăr pudră - 1 ou mare - 100 g unt - 150 g făină - 150 ml de lapte - 2 linguri cacao - 1 plic praf de copt - 2 plicuri de zahăr vanilat

- 2 ouă mari

- 500 g brânză

- 150 g zahăr

- 2 plicuri de zahăr vanilat

- 1 lingură făină

- 100 g stafide

- 3 linguri de apă

- 3 linguri de cacao

- 1 lingură de unt

- 4 linguri de zahăr

Mod de preparare Pască poloneză cu glazură de ciocolată:

Se amestecă şi se freacă bine oul cu zahărul pentru blat. Apoi se adaugă untul la temperatura camerei şi se mai amestecă până se omogenizează. Făina se cerne şi se amestecă cu praful de copt, zahărul vanilat şi cacao. Se încorporează laptele peste amestecul de ou şi făină şi apoi se toarnă şi amestecul de făină. Se face treptat şi se amestecă uşor până se omogenizează.

Într-o tavă rotundă de diametru 26 de cm, de preferat, se pune hârtie de copt şi se toarnă trei sferturi din amestecul de aluat. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade exact 12 minute. În acest timp se pregăteşte umplutura de brânză. Se pun într-un vas mai mare zahărul normal şi vanilat, ouăle, brânza şi se amestecă bine. Se adaugă apoi stafidele şi făina şi se mixează din nou până se obţine o pastă cremoasă.

După cele 12 minute, se scoate tava din cuptor, se întinde frumos umplutura de brânză, se pune restul de aluat peste umplutură şi se lasă la cuptor pentru 30-35 de minute. După acest timp, se scoate de la cuptor şi se lasă la răcit. Se înlătură cu atenţie hârtia de copt şi după se face glazura. Se pun la foc mic într-o crăticioară toate ingredientele, se amestecă şi se lasă să se omogenizeze bine. Când s-a răcit puţin, se toarnă peste pasca rece. Este delicioasă şi extrem de gustoasă. Merită încercată. Poftă bună!