Paste cu pui şi brânzeturi la cuptor
O reţetă pentru o cină rapidă şi uşoară din zilele săptămânii, când trebuie să-ţi hrăneşti familia şi consistent şi în cel mai scurt timp.
De ce ai nevoie ca să prepari paste cu pui şi brânzeturi la cuptor:
1 pachet de 300 g de paste penne
600 g sos pentru paste
500 ml apă
450-500 g carne pui (tăiată în bucăţi mici)
440 g brânză mozzarella
110 g brânză Parmezan
220 g pesmet
sare şi piper după gust.
Cum prepari paste cu pui şi brânzeturi la cuptor:
Încălzeşte cuptorul la 200 grade celsius. Într-un vas de gătit pune împreună pastele, sosul de paste, apa, carnea de pui şi 220 g mozzarella. Adaugă sare şi piper. Amestecă ingredientele. Asigură-te că lichidul acoperă pastele şi puiul. Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor 20 minute. Îndepărtează folia şi mai lasă încă 10 minute sau până când puiul este făcut în totalitate. Presară pesmetul, brânza mozzarella şi parmezan peste paste. Mai coace fără să acoperi încă 10 minute sau până când brânza s-a topit şi pesmetul a devenit maro-auriu.
Sursa: https://www.happygoluckyblog.com