Prăjitură cremoasă cu căpşuni. Reţetă fără foc

prajitura cremoasa cu capsuni jpeg

Această prăjitură cremoasă cu căpşuni este o reţetă fără foc este unul dintre deserturile noastre preferate. Este uşoară, este proaspătă şi revigorantă şi nici nu trebuie să porneşti cuptorul pentru asta. Crusta de graham are puţină scorţişoară, ceea ce face această prăjitură şi mai gustoasă. Cea mai grea parte la prepararea acestui desert, dacă se poate spune aşa, este aşteptatea cât stă la frigider.

Prăjitură cremoasă cu căpşuni. Reţetă fără foc - Ingrediente (1 tavă)

Pentru crusta de graham

1½ cană firimituri de biscuiţi graham ⅓ cană zahăr 2 linguriţe scorţişoară ⅓ cană unt, topit

Pentru umplutura de căpşuni

1 pachet jeleu căpşuni

⅔ cană apă fiartă

½ cană apă rece

½ cană cuburi gheaţă

300 g cremă de brânză

4 căni, felii de căpşuni

Prăjitură cremoasă cu căpşuni. Reţetă fără foc - Mod de preparare

Folosind un mixer, fărâmiţezi biscuiţii, amesteci cu zahăr, scorţişoară şi unt topit până se formează un blat ca o crustă. Apasă şi întinde bine crusta pe fundul unei tăvi de tartă. Pune în frigider.

Într-un vas mare, pui apa fiartă şi pudra de gelatină. Amesteci până se dizolvă. Apoi, adaugi 1/2 cană apă rece şi cuburile de gheaţă şi amestecă până când s-a mai îngroşat gelatina. (SFAT: Lasă amestecul de gelatină să se odihnească 5-6 minute, pentru a se îngroşa uşor înainte de a adăuga crema de brânză, altfel nu se va aşeza.). Adaugă crema de brânză peste amestecul de gelatină şi amestecă-le până când s-au omogenizat şi este o compozişie pufoasă. Încorporează căpşunile feliate.

Lasă la frigider 30 de minute sau până se îngroaşă amestecul. Întinde crema de căpşuni peste crusta de graham. Lasă la frigider 6 ore sau până se întăreşte. Ornează cu frişcă şi felii de căpşuni.

http://therecipecritic.com/