Risotto cu fructe de mare

risotto cu fucte de mare jpeg

Pentru orice musafir care îţi va trece pragul casei, acest risotto cu fructe de mare va fi o adevărată încântare. O îmbinare de gusturi şi arome pe care o puteţă găsi numai dacă urmaţi paşii recomandaţi de noi.

Risotto cu fructe de mare - Ingrediente

200 g orez pentru risotto 250 g cocktail fructe de mare (creveţi, caracatiţă, surimi, carne de scoici) 50 g unt 2 căţei usturoi 1 ceapă uscată mare circa 750 ml supă de legume 50 ml vin alb 50 g parmezan ras 2 fire pătrunjel sare piper

Risotto cu fructe de mare - Mod de preparare

Se topeşte untul într-o tigaie pe foc mic. Se adaugă ceapa şi căţeii de usturoi tocaţi mărunt şi se călesc câteva secunde. Se adaugă orezul şi se căleşte, amestecând aproape continuu, până devine sticlos. Se adaugă fructele de mare spălate şi scurse bine, vinul şi se lasă până se evaporă alcoolul. Se adaugă mai întâi un polonic de supă şi se lasă să fiarbă până orezul absoarbe tot lichidul. Se mai adaugă puţină supă şi se continuă aşa până când orezul este al dente şi cremos. Se adaugă peste orez parmezanul ras, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se opreşte focul, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se serveşte imediat risotto cu fructe de mare.