Ruladă cu cremă de lămâie

rulada cu crema de lamaie jpeg

Răsfăţ la înmceput de săptămână pentru toţi cei dragi.

Ingrediente (1 ruladă)

Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 2 linguri ulei 1 plic praf de copt esenţă de vanilie 2 linguri dulceaţă migdale un praf sare

3 ouă

150 g zahăr

80 ml suc de lămâie

60 g unt

coajă rasă de lămâie

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă. Adaugi zahărul, sarea şi mixezi până când spuma devine lucioasă. Amesteci gălbenuşurile cu ulei şi esenţa de vanilie şi torni peste albuşuri. Adaugi făina amestecată cu praful de copt şi omogenizezi. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt torni aluatul. Laşi în cuptor, la foc mic, 15 minute.

Într-un vas, pe baie de aburi, amesteci zahărul, untul, ouăle şi sucul de lămâie până se întăreşte compoziţia. Iei de pe foc şi îndepărtezi eventualele cocoloaşe. Adaugi coaja de lămâie şi laşi să se răcească.

Răstorni blatul pe un şervet umed, rulezi cu grijă. Laşi la răcit, îl derulezi şi-l ungi cu dulceaţă, peste care pui un strat de cremă de lămâie. Rulezi iar şi înveleşti rulada cu crema de lămâie rămasă. Presari migdale măcinate şi dai la rece.

foto: profimedia