Ruladă de porc cu morcovi şi praz

rulada porc morcovi praz jpeg

Pentru o masă festivă, cum ar putea fi cea de Paşte ne gândim la diverse mâncăruri care nu sunt neapărat din carne de miel. Cum este această ruladă de porc cu morcovi şi praz.

Ingrediente pentru ruladă de porc cu morcovi şi praz

600 g pulpă de porc 500 g morcovi noi 2 fire de praz 2 linguri unt 1 linguriţă zahăr coriandru uscat 150 ml supă de legume 50 ml vin alb sec sare piper

Mod de preparare pentru ruladă de porc cu morcovi şi praz

Se taie carnea de porc felii subţiri, de formă dreptunghiulară, care se bat uşor cu ciocanul de carne. Se condimentează cu sare, piper după gust şi se lasă la rece 15 minute să se frăgezească. Partea albă a prazului se taie bucăţi de mărimea feliilor de carne. Se rade morcovul, se condimentează cu coriandru, sare şi piper, după gust, şi se căleşte cu unt, amestecându-se mereu, până se înmoaie bine. Se adaugă şi o linguriţă de zahăr (dar un e obligatoriu, morcovul fiind tânăr şi dulce) şi se ia de pe foc.

Se întinde carnea pe planşetă, peste fiecare felie se pune un strat subţire de soté de morcov, peste care se aşază o bucată de praz, şi se rulează carnea cu umplutura în interior. Se leagă cu aţă să nu se desfacă în timpul preparării. Rulourile se aşază într-o cratiţă, se adaugă alături doi-trei morcovi tăiaţi pe lungime, se toarnă supa de legume, vinul, se acoperă cu capac şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. La jumătatea timpului, se întorc rulourile şi se lasă la copt fără capac, pentru a se rumeni frumos. Rulada de porc cu morcovi şi praz se serveşte caldă, garnisită cu bucăţi de morcovi.