Ruladă din piept de curcan

rulada din piept de curcan jpeg

Umplutura acestei rulade poate fi din diverse ingrediente. Noi am ales mugurii de pin. dar dacă vrei, poţi adăuga şi nişte ciupercuţe tocate mărunt.

Ingrediente (1 ruladă)

800 g piept de curcan 40 g muguri de pin 3 cepe 1 ou 1 linguriţă măghiran uscat 1 linguriţă cimbru uscat sare piper 2 linguri unt 7 boabe de piper 1 foaie de dafin 2 linguri gem de portocale

Mod de preparare

Prăjeşti mugurii de pin într-o tigaie fără grăsime şi-i laşi să se răcească. Tai ceapa julien şi o pui într-un castron. Adaugi în castron oul, mugurii de pin, cimbrul, măghiranul, sare, piper, după gust, şi amesteci bine totul bine.

Tai pieptul de curcan, îl acoperi cu o folie de plastic şi-l întinzi subţire cu un ciocan de şniţele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi aşezi umplutura. Rulezi şi prinzi rulada cu o sfoară. Aşezi rulada într-o tavă mică, unsă cu unt. Adaugi o cană cu apă sau cu supă de pasăre, boabe de piper, foaia de dafin şi o introduci la cuptor pentru 50 de minute, la foc potrivit.

Ungi rulada din când în când cu sosul din tavă şi mai adaugi apă sau supă dacă este necesar. Înainte cu 10 minute să fie gata, o ungi cu gemul de portocale. O poţi servi cu piure de cartofi, broccoli fiert şi cu sos din tavă sau cu orice garnitură îţi place.