Tort cu cremă caramel

tort caramel jpeg

Bucurăte-alături de familie cu câte o felie din acest tort delicios cu cremă caramel.

Ingrediente pentru tort cu cremă caramel

1 pahar zahăr

1 pahar făină

4 ouă

1 plic zahăr vanilat

300 g zahăr

2 linguriţe făină

200 ml lapte

2 gălbenuşuri

300 g unt

Mod de preparare tort cu cremă caramel

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile până devin spumă. Adaugi zahărul, treptat, şi continui să mixezi până obţii o compoziţie pufoasă şi albă. Baţi gălbenuşurile cu furculiţa, unul câte unul, şi le răstorni în amestecul de albuşuri. Torni făina în ploaie împreună cu zahărul vanilat şi amesteci de jos în sus. Vei obţine un aluat aerat pe care-l pui într-o formă unsă cu unt şi-l dai la cuptorul încins 20-25 de minute.

Între timp prepari crema. Caramelizezi jumătate din cantitatea de zahăr, iei vasul de pe foc, torni laptele şi pui din nou pe foc şi laşi să fiarbă până se topeşte caramelul. Când compoziţia s-a răcit, adaugi făina, gălbenuşurile şi restul de zahăr. Amestecul îl fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă. La final, când s-a răcit, încorporezi untul bătut spumă în prealabil.

Blatul răcit îl tai în trei, ungi fiecare felie cu cremă şi îl dai la frigider 3 ore.