Tort pisică pentru 1 Iunie

tort pisica jpeg

Te gândeşti încă de pe acum ce desert să pregăteşti pentru prichindei în ziua de 1 Iunie? Iată că noi îţi venim în ajutor cu idei.

Ingrediente (1 tort)

Pentru blatul mic 250 g unt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 vârf cuţit sare 4 ouă 200 g făină 100 g amidon din porumb 30 g cacao 4 linguriţe praf de copt 3 linguri lapte 150 g ciocolată cu lapte

Pentru blatul mare

6 ouă

220 g făină

120 g amidon

50 g cacao

5 linguriţe praf de copt

5 linguri lapte

170 g ciocolată cu lapte

270 g unt

220 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

2 vârfuri cuţit sare

Pentru ornat

300 g ciocolată menaj

4 linguriţe ulei

jeleuri de fructe

4 sticksuri ›

2 foi mici napolitană

Cum se prepară

Pentru blatul mic, mixezi untul la viteză maximă. Adaugi zahărul, zahărul vanilat şi sarea. Amesteci până când obţii un aluat omogen. Pui treptat ouăle, fiecare la aproximativ jumătate de minut.

Încorporezi făina cu amidonul, cacaua şi praful de copt. Adaugi treptat, în amestecul obţinut anterior, laptele şi amesteci cu mixerul la viteză medie. La final, adaugi ciocolata tăiată cubuleţe.

Torni aluatul într-o tavă mică de tort, unsă, tapetată cu făină şi o introduci la cuptor. Este gata după aproximativ 65 de minute.

Pentru blatul mare urmezi aceeaşi procedură. După coacere, scoţi blaturile de ciocolată din formă şi le laşi la răcit.

Pentru ornat, tai ciocolata bucăţi mari, amesteci cu uleiul într-un vas pe baie de aburi. După topire, laşi puţin la răcit ciocolata şi ungi blaturile răcite. Înmoi sticksurile în puţină ciocolată şi le pui într-un pahar.

Pui pe un platou blatul mare de tort şi-l îmbraci cu o parte din ciocolata topită. Peste acesta îl aşezi pe cel mic şi-l ornezi cu ciocolata topită rămasă.Tai foile de napolitane în triunghiuri şi formezi cu ele urechiuşele pisicii. Conturezi chipul ei cu ajutorul jeleurilor şi aşezi sticksurile pe post de mustăţi. Tot din jeleuri poţi face apoi coada şi lăbuţele pisicii. Serveşti tortul după ce a stat la frigider 2-3 ore.