dacă îţi place foarte mult pepenele galben, şi ai vrea să-i simţi aroma şi în prăjituri, încearcă aceste minitarte cu pepene galben.

Ingrediente

Pentru blat
150 g unt
300 g făină
2 gălbenuşuri
1 lingură zahăr

Pentru cremă
500 ml lapte
5 linguri făină
2 gălbenuşuri
75 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 felii pepene

Mod de preparare

Amesteci untul tăiat cubuleţe cu făina. Când capătă un aspect sfărâmicios, încorporezi gălbenuşurile şi zahărul. Frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l dai la rece 30 de minute, înfăşurat în folie alimentară. Întinzi aluatul, îl decupezi şi-l aşezi în forme. Le dai la cuptor până se rumenesc şi le laşi la răcit. Poţi folosi o tavă normală, forme de silicon sau hârtie specială pentru tarte.

Pentru cremă, pui 250 ml de lapte pe foc şi-l laşi să se înfierbânte. Baţi gălbenuşurile cu zahărul, încorporezi făina şi torni restul de lapte rece. După ce s-au omogenizat, le încorporezi în laptele fierbinte şi amesteci constant până se îngroaşă. Pui esenţa de vanilie şi laşi la răcit. Umpli tartele cu cremă şi deasupra aşezi bucăţi de pepene galben. Decorezi după imaginaţie.

Loading...