Poate te-ai săturat de clasicele garnituri de legume şi vrei să încerci un preparat mai picant. Noi îţi recomandăm această reţetă de morcovi cu sos picant şi miere, la cuptor, care pot fi mâncaţi alături de diverse preparate din carne.

Ingrediente

900 g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi rondele mai groase
1 lingură de miere
1 lingură de sos picant sau sos de chili
sare, după gust
piper, după gust
1 lingură ulei
verdeaţă, opţional

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. După ce ai spălat şi ai tăiat morcovii, îi pui într-un vas cu compoziţia de miere, sos picant, sare, piper şi ulei. Îi amesteci bine, ca să se acopere uniform cu sosul, îi aranjezi într-o tavă de copt într-un singur strat şi îi dai la cuptorul preîncălzit până se înmoaie, aproximativ 15-20 de minute. La jumătatea intervalului, întorci rondelele şi pe partea cealaltă.

Pont:
nu turna excesul de miere şi sos iute în tava de copt, deoarece se va arde. Păstrează combinaţia de sosuri şi toarn-o peste morcovii copţi, înainte să-i serveşti. Dacă vrei, toci puţin pătrunjel proaspăt la final.

Sursa + foto: closetcooking.com

Friptură de vită cu morcovi şi mentă

Rulouri din piept de curcan în foitaj cu piure de morcovi şi ţelină

Cea mai bună salată de morcovi şi nuci (energie)

Cea mai bună supă-cremă de dovleac şi morcovi

Loading...