Ca să mai variezi meniul în post şi să fie şi suficient de consistent, iată o reţetă rapidă de orez cu fasole.

De ce ai nevoie ca să faci orez picant cu fasole:

1 lingură de ulei

1 cană (220 g) orez brun

1 linguriţă de pudră de chili

1 cană (240 ml) supă de legume

1 conservă (420 g) fasole roşie boabe, scursă

2 conserve de roşii în bulion, una cu lichid, cealaltă doar roşiile, fără suc

2-3 căţei de usturoi tocaţi

1 ardei iute mic

Cum prepari orez picant cu fasole

Încălzeşti uleiul într-o tigaie mare neaderentă la foc mediu-mare. Adaugi orezul şi pudra de chili şi căleşti 2 minute sau până când orezul începe să devină auriu, amestecând constant. Adaugi şi celelalte ingrediente până se combină. Acoperi tigaia, reduci focul la mediu-mic şi laşi să fiarbă 15 minute sau până când orezul s-a înmuiat. Laşi să stea 5 minute. Amestecă orezul cu furculiţa înainte de a servi.

 

Sursa: https://www.readyseteat.com

 

Loading...