Fac parte din clasa alimentelor cu adevărat complete. Ouăle de prepeliţă nu au doar un gust bun, ci, consumate frecvent, previn alergiile, ne ajută să slăbim şi sunt recomandate în diferite tratamente ale unor boli.

Ingrediente

8 ouă de prepeliţă
1 cutie sardine în ulei
1 lingură unt
1 linguriţă boia dulce
2 ridichi pentru decor
mărar pentru decor
1 legătură ceapă verde
zeamă de lămâie
sare
piper

Mod de preparare

Fierbe ouăle tari, curăţă-le de coajă, taie-le în două şi scoate-le gălbenuşul. Amestecă într-un castron gălbenuşul cu sardinele scurse de ulei, untul, boiaua, zeama de lămâie, jumătate din ceapa verde tocată mărunt, sare şi piper. Mixează până devine o pastă omogenă.

Umple jumătăţile de ou cu compoziţia de sardină, decorează cu felii de ridichi şi cu fire de mărar. Lasă ouăle la frigider până la momentul mesei.

sursa foto: Photoland

Loading...