Pâine umplută cu brânză şi ceapă

Cheese and onion plait 4 jpeg

De Crăciun îţi vine mereu să încerci reţete noi, cu care să-i surprinzi pe cei dragi. Anul acesta succesul este garantat dacă prepari această pâine umplută.

Ai nevoie de

600 g cartofi

1 lingură ulei

2 cepe tăiate fideluţă

5 căţei de usturoi zdrobiţi

3 linguri lapte

150 g brânză rasă

sare

piper

1 foaie aluat foitaj

Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgi de apă. Încinge uleiul în tigaie şi căleşte ceapa şi usturoiul până devin uşor arămii. Zdrobeşte cartofii, adaugă 2 linguri de lapte. Pune peste cartofi ceapa şi brânza, adaugă sare şi piper după gust, şi amestecă. Pune aluatul de foitaj pe masă şi taie marginile în fâşii, lăsând mijlocul intact. Pune umplutura pe mijloc, iar deasupra pune fâşiile una peste alta. Aşază pâinea într-o tavă cu hârtie de copt, unge-o cu lingura de lapte rămasă şi dă-o la cuptor până se rumenşte.

Sursa foto http://www.amuse-your-bouche.com

http://www.amuse-your-bouche.com