Panna cotta cu jeleu de zmeură şi sos de portocală
Combină cele două fructe în acest desert răcoritor şi vei obţine o explozie de arome. Perfect pentru zilele de vară!
Ingrediente
400 ml smântână pentru frişcă
300 g smântână fermentată (25% grăsime)
2 plicuri gelatină
100 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru jeleu:
300 g zmeură
1 lingură zeamă de lămâie
50 g miere
1 plic gelatină
Pentru sos:
zeama de la 2 portocale bio
coaja rasă de la 1 portocală bio
50 g zahăr
Pentru jeleu, hidratezi gelatina în 100 ml apă rece, timp de 10 minute. O pui într-o crăticioară antiaderentă, la foc mic, şi amesteci până se dizolvă. Dai vasul deoparte. Pui în blender zmeura, zeama de lămâie, mierea şi mixezi până obţii un piure, pe care îl dai prin sită, pentru a înlătura seminţele. Combini piureul de zmeură cu gelatina hidratată şi torni un strat în pahare. Dai la frigider o oră.
Dizolvi cele două plicuri de gelatină în 120 ml apă rece. Pui smântâna lichidă într-un vas, împreună cu zahărul şi esenţa de vanilie. Laşi la foc mic până dă un clocot, stingi focul, adaugi gelatina hidratată şi amesteci până se dizolvă. Laşi la răcorit, apoi încorporezi smântâna fermentată. Torni compoziţia în pahare, peste jeleul de zmeură, şi dai din dou la frigider 2-3 ore.
Pentru sos, pui la fiert zeama şi coaja de portocală, împreună cu zahărul. Laşi la foc mediu 20 minute, amestecând ocazional, până ce sosul se îngroaşă. Laşi la răcorit. Serveşti panna cotta cu sosul de portocală şi decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock