Ideale ca şi aperitiv de Sărbători, pateurile cu ciuperci şi carne de curcan vor impresiona pe toată lumea.

Ingrediente

300 g piept de curcan, bucăţele
3 foi de aluat foitaj
2 linguri ulei
1 ceapă tocată
1 morcov, dat prin răzătoare
150 g ciuperci, tocate
50 g pătrunjel tocat
1 ou bătut
sare
piper

Mod de preparare – Pateuri cu ciuperci şi carne de curcan

Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Căleşti ceapa în puţin ulei aproximativ 3 minute, până se înmoaie. Adaugi morcovul, apoi amesteci cu ciupercile 3-4 minute. Combini cu bucăţelele de carne. Asezonezi cu pătrunjel, sare şi piper, după gust. Ţii carnea pe foc 5-10 minute, până se rumeneşte uşor.

Decupezi forme rotunde din aluat, de mărime potrivită. Le umpli cu 1-2 linguri din compoziţia cu carne şi ciuperci, apoi le sigilezi ca pe nişte pacheţele. Le ungi cu oul bătut şi le înţepi pe margini, din loc în loc, cu o furculiţă. Dai la cuptor 15-20 de minute. Serveşti după ce s-au răcit puţin.

Sursa http://www.eatwell101.com

Loading...