De la Jamie Oliver, o reţetă de paste cu legume şi brânzeturi.

De ce ai nevoie ca să faci penne cu ciuperci şi conopidă:

2 căţei de usturoi

1 ceapă

1 ardei iute verde

15 g cimbru

250 g ciuperci

320 g conopidă

ulei

200 g paste penne

15 g pătrunjel verde

100 g brânză moale (de vaci sau de casă)

1 lămâie

20 g parmezan

Cum se prepară penne cu ciuperci şi conopidă:

Umpli o cratiţă mare cu apă cu sare şi o pui să fiarbă la foc mare. Înte timp, cureţi şi toci usturoiul şi ceapa, apoi tai în două jumătăţi ardeiul, scoţi seminţele şi îl tai în felii subţiri. Cureţi şi toci 3/4 din ciuperci. Cureţi conopida, scoţi şi arunci frunzele, apoi tai buchetele de conopidă şi tulpinile în bucăţi mai mici. Încălzeşti o lingură de ulei într-o cratiţă la foc mediu, adaugi usturoiul, ceapa, ardeiul iute şi cimbrul şi le căleşti uşor 10 minute, sau până devin aurii. Adaugi ciupercile feliate şi conopida, acoperi cu capac şi căleşti circa 10 minute, sau până s-au înmuiat. Între timp, pui pastele în apa care clocoteşte şi fierbi 10 - 12 minute. Între timp, toci mărunt firele de pătrunjel. Cureţi şi tai felii subţiri restul de ciuperci. Când s-a înmuiat, pasezi amestecul de conopidă cu o furculiţă până rămâne totuşi puţină textură. Adaugi brânzica moale, apoi asezonezi după gust cu sare, piper negru şi zeama de la jumătate de lămâie. Opreşti o ceaşcă cu apa în care au fiert pastele, scurgi pastele şi le pui înapoi în cratiţă, focul fiind oprit. Torni sosul şi amesteci bine, adăugând puţină apă pentru a-l subţia, dacă e nevoie. Guşti şi asezonezi cu sare, piper şi restul de zeamă de lămâie. Adaugi şi ciupercile crude tăiate felii, cea mai mare parte a brânzei Parmezan şi jumătate din frunzele de pătrunjel. Serveşti cu restul de pătrunjel tocat şi brânză presărată pe deasupra.

Sursa: https://www.jamieoliver.com

Loading...