Pastele sunt un preparat simplu, iar totul se rezumă la câteva ingrediente de calitate, care sunt în perfectă armonie atunci când sunt combinate pe aceeaşi farfurie. Încearcă şi tu această reţetă şi prepară-ţi o porţie de penne cu roşii, busuioc şi măsline. Pentru un plus de gust, poţi include o brânză pecorino tare.

Ingrediente (4 porţii)

750 g roşii
ulei de măsline, după gust
sare grunjoasă, după gust
piper negru măcinat, după gust
oţet balsamic, după gust
500 g penne
200 g măsline negre, fără sâmburi, tăiate jumătăţi
1 legătură mică de busuioc, cu frunzele alese
1 bucată mică de parmezan ras sau brânză pecorino, pentru servire

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Aşezi roşiile într-o tavă adâncă de copt, le stropeşti cu ulei de măsline, condimentezi cu sare şi piper şi le dai la cuptorul încălzit, în prealabil, aproximativ 20 de minute. Când s-au copt, pasezi roşiile într-un bol, cu o furculiţă pentru a scoate la suprafaţă sucul şi pulpa şi le stropeşti cu puţin oţet balsamic.

Pui apă cu sare la fiert într-o oală mare şi fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet, până sunt al dente. Scurgi apa şi adaugi sosul făcut din roşiile coapte, apoi adaugi măslinele. Rupi o parte din frunzele de busuioc şi le arunci peste ingrediente. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi serveşti aceste penne cu roşii, busuioc şi măsline pe o farfurie decorată cu câteva frunze de busuioc şi puţin parmezan ras sau, dacă vrei, brânză pecorino proaspăt rasă.

Sursa + foto: jamieoliver.com

Loading...