Peşte la grătar cu ardei

peste la gratar cu ardei jpeg

Nu există săptămână fără peşte. Iată şi o reţetă pentru a-ţi veni în ajutor.

Ingrediente

2 fileuri peşte 1 lămâie 3 ardei graşi (verde, galben, roşu) mărar sare piper ulei 50 g unt 2 căţei usturoi

Mod de preparare

Speli fileurile de peşte, elimini oasele şi le tamponezi cu şervete. Încingi un grătar, îl ungi cu puţin ulei şi aşezi peştele uscat, peste care ai presărat sare şi piper. Laşi 4-5 minute pe fiecare parte.

Topeşti untul într-o tigaie încinsă. Sotezi 2-3 minute usturoiul pisat şi adaugii ardeii tăiaţi fâşii. Sotezi în tigaie şi laşi până se mai înmoaie.

Seveşti peştele cu ardeii sotaţi, felii de lămâie şi mărar tocat.